10x bezienswaardigheden Rothenburg ob der Tauber

Restaurants, tips & informatie

Bezienswaardigheden Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber is een bestemming die je niet snel zult vergeten. Met zijn betoverende middeleeuwse sfeer, historische bezienswaardigheden en levendige festivals biedt de stad een unieke ervaring voor elke reiziger. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, cultuur of gewoon wilt genieten van de romantiek van een charmante oude stad, Rothenburg ob der Tauber zal je zeker bekoren. Kom en ontdek deze historische schat in het hart van Beieren en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van deze buitengewone plek.

De middeleeuwse charme van Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber is een pittoresk stadje gelegen in het hart van Beieren, Duitsland. Met zijn goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur en betoverende charme trekt het jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld aan. Wanneer je door de smalle geplaveide straten wandelt, omringd door prachtige vakwerkhuizen en versterkte stadsmuren, voel je je direct terug in de tijd getransporteerd naar de middeleeuwen.

1. De iconische St.-Jakobskerk

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rothenburg ob der Tauber is de St.-Jakobskerk. Deze prachtige gotische kerk domineert de skyline van de stad met zijn indrukwekkende toren. Binnenin de kerk vind je schatten zoals het Heilig Bloed-altaar, een meesterwerk van de beroemde Duitse houtsnijder Tilman Riemenschneider. Het uitzicht vanaf de toren van de kerk biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

2. Het marktplatz en het stadhuis

Het centrale plein van Rothenburg ob der Tauber, de Marktplatz, is een levendig centrum vol geschiedenis en activiteit. Hier vind je het prachtige gotische stadhuis, een meesterwerk van vakmanschap. Het stadhuis herbergt ook het Historisch Museum, waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van de stad. Het plein zelf is bekleed met kleurrijke vakwerkhuizen en is de ideale plek om te genieten van een kopje koffie of om te eten bij een restaurant, terwijl je de drukte van het dagelijks leven voorbij ziet gaan.

3. De stadsmuren en de Röderpoort

Rothenburg ob der Tauber is omgeven door goed bewaard gebleven stadsmuren die tot de meest indrukwekkende in Duitsland behoren. Een wandeling over de stadsmuren biedt een prachtig uitzicht op de stad en geeft je een gevoel van de historische verdediging van de stad. Een van de meest opvallende poorten langs de stadsmuren is de Röderpoort, een imposante toegangspoort met zijn karakteristieke torens. Het is een populaire plek voor toeristen om foto’s te maken en een echt hoogtepunt van een bezoek aan Rothenburg ob der Tauber.

4. Het Kriminalmuseum

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de duistere kant van de geschiedenis, is het Kriminalmuseum een fascinerende attractie. Dit unieke museum belicht de wereld van strafrecht en misdaad door de eeuwen heen. Je kunt hier artefacten, martelwerktuigen en historische documenten bekijken die een kijkje geven in het leven van beruchte criminelen en de methoden die werden gebruikt om hen te straffen. Het Kriminalmuseum is een intrigerende en educatieve ervaring die zeker indruk zal maken.

5. Traditionele festivals en evenementen

Rothenburg ob der Tauber is niet alleen een stad vol historische bezienswaardigheden, maar biedt ook een rijk cultureel erfgoed dat wordt gevierd tijdens traditionele festivals en evenementen. Een van de meest bekende evenementen is de Rothenburg Historische Schuttersprocessie (Der Meistertrunk), die jaarlijks in juni plaatsvindt. Tijdens dit kleurrijke evenement worden historische kostuums gedragen en worden scènes uit de lokale geschiedenis nagespeeld. Het is een spectaculaire viering die bezoekers een glimp geeft van het verleden van de stad.

6. De Weihnachtsmarkt

Een andere niet te missen gebeurtenis is de Rothenburgse kerstmarkt. Elk jaar verandert de stad in een sprookjesachtige kerstsfeer, met prachtig versierde kraampjes, ambachtelijke producten en heerlijke lekkernijen. De geur van glühwein en geroosterde kastanjes vult de lucht terwijl bezoekers zich onderdompelen in de magie van de feestdagen. De Rothenburgse kerstmarkt is een van de meest geliefde in Duitsland en trekt bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld.

7. Käthe Wohlfahrt's

Een andere niet te missen gebeurtenis is de Rothenburgse kerstmarkt. Elk jaar verandert de stad in een sprookjesachtige kerstsfeer, met prachtig versierde kraampjes, ambachtelijke producten en heerlijke lekkernijen. De geur van glühwein en geroosterde kastanjes vult de lucht terwijl bezoekers zich onderdompelen in de magie van de feestdagen. De Rothenburgse kerstmarkt is een van de meest geliefde in Duitsland en trekt bezoekers vanuit alle hoeken van de wereld.

8. De Plönlein-driehoek

Een van de meest iconische en gefotografeerde plekken in Rothenburg ob der Tauber is de Plönlein-driehoek. Dit schilderachtige hoekje van de stad bestaat uit twee historische vakwerkhuizen die elkaar ontmoeten bij een kleine toren. Het is een pittoreske plek die rechtstreeks uit een sprookjesboek lijkt te komen en symbool staat voor de charme van Rothenburg ob der Tauber. Geniet van het uitzicht, maak een foto of neem een moment om de tijdloze schoonheid van deze plek in je op te nemen.

9. Het RothenburgMuseum

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Rothenburg ob der Tauber, is een bezoek aan het RothenburgMuseum een aanrader. Dit museum biedt een uitgebreide collectie artefacten, kunstwerken en historische exposities die de rijke geschiedenis van de stad tot leven brengen. Leer over de middeleeuwse ambachten, bewonder de prachtige schilderijen en ontdek de verhalen achter de historische figuren die een stempel hebben gedrukt op Rothenburg ob der Tauber. Het RothenburgMuseum is een boeiende ervaring die je een dieper inzicht geeft in de lokale cultuur.

10. De Topplerschlösschen

Gelegen aan de oever van de Tauber-rivier, is het Topplerschlösschen een andere opmerkelijke bezienswaardigheid in Rothenburg ob der Tauber. Dit pittoreske kleine kasteel, ook bekend als het “Tilman Riemenschneider’s Summer House”, is vernoemd naar de beroemde Duitse houtsnijder Tilman Riemenschneider. Het is een prachtig voorbeeld van vakmanschap en architectuur uit de Renaissance. Geniet van een wandeling langs de rivieroever en bewonder de elegantie en sereniteit van dit charmante gebouw.
Rothenburg ob der Tauber is niet alleen een stad van betoverende schoonheid, maar ook een schatkist vol ontdekkingen. Van historische kerken en stadsmuren tot fascinerende musea en levendige festivals, er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze adembenemende plek. Laat je onderdompelen in de middeleeuwse charme, maak kennis met de rijke geschiedenis en geniet van de unieke ervaringen die Rothenburg ob der Tauber te bieden heeft. Het is een bestemming die je hart zal veroveren en je zal verlaten met blijvende herinneringen.
Populaire vakantie aanbieders
booking-logo-rothenburg
1. Booking
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
9,2
4.5/5
zoover-logo-rothenburg
2. Zoover
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9,0
4.5/5
tui-corfu.png
3. TUI
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
8,9
5/5