Weer Rothenburg ob der Tauber

Weer en klimaat, tips & informatie

Klimaat van Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber, een prachtige stad gelegen in Beieren, Duitsland, heeft een gematigd landklimaat dat wordt beïnvloed door de ligging in het zuiden van het land. Het klimaat van Rothenburg ob der Tauber kan het beste worden omschreven als warm in de zomer en koud in de winter, met matige neerslag gedurende het hele jaar.

Zomers in Rothenburg ob der Tauber

De zomers in Rothenburg ob der Tauber zijn over het algemeen aangenaam en warm. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen tussen 20°C en 25°C, maar kunnen op warme dagen oplopen tot boven de 30°C. De avonden zijn meestal koeler, waardoor het comfortabel is om buiten te wandelen en te genieten van de sfeer van de stad. Het is echter altijd verstandig om wat lichte kleding mee te nemen en jezelf goed te beschermen tegen de zon.
klimaat van rothenburg ob der tauber

Alles over Rothenburg

Winters in Rothenburg ob der Tauber

De winters in Rothenburg ob der Tauber kunnen behoorlijk koud zijn, maar zorgen tegelijkertijd voor een charmante en schilderachtige sfeer in de stad. De gemiddelde minimumtemperaturen liggen tussen -5°C en 0°C, maar het kwik kan verder dalen, vooral ’s nachts. Een warme jas, muts en handschoenen zijn essentieel om jezelf warm te houden tijdens een bezoek aan Rothenburg ob der Tauber in de winter. Sneeuwval is gebruikelijk en kan de stad bedekken met een prachtig wit tapijt, wat bijdraagt aan de betoverende ambiance van de historische straten.

Lente en herfst in Rothenburg ob der Tauber

De lente en herfst in Rothenburg ob der Tauber zijn overgangsseizoenen, waarin de temperaturen mild zijn en de natuur tot leven komt. In de lente bloeien de kleurrijke bloemen en ontwaakt de stad uit zijn winterslaap. De temperaturen stijgen geleidelijk, met gemiddelde maximumtemperaturen tussen 10°C en 15°C in maart en 15°C en 20°C in april en mei. De herfst brengt prachtige herfstkleuren naar Rothenburg ob der Tauber. De temperaturen beginnen langzaam te dalen, maar blijven aangenaam met gemiddelde maximumtemperaturen tussen 15°C en 20°C in september en 10°C en 15°C in oktober en november. Het is een perfect seizoen om te genieten van wandelingen door de schilderachtige straten en te genieten van de lokale keuken.

Beste tijd om Rothenburg ob der Tauber te bezoeken

De beste tijd om Rothenburg ob der Tauber te bezoeken is tijdens de lente (april en mei) en de herfst (september en oktober). Het weer is mild, de temperaturen zijn aangenaam en de stad is minder druk bezocht dan tijdens de zomermaanden. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om optimaal te genieten van de charme en schoonheid van Rothenburg ob der Tauber.
Bij het plannen van je bezoek aan Rothenburg ob der Tauber is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Zorg ervoor dat je kleding meeneemt die geschikt is voor de specifieke tijd van het jaar en dat je altijd op de hoogte blijft van de weersvoorspellingen. Of je nu van plan bent om de stad te verkennen, door de schilderachtige straten te wandelen of de vele historische bezienswaardigheden te bezoeken, het juiste weer kan je ervaring in Rothenburg ob der Tauber nog specialer maken.
In het kort, Rothenburg ob der Tauber heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. De lente en herfst bieden milde temperaturen en prachtige landschappen, terwijl de zomer de perfecte tijd is om te genieten van de levendige sfeer van de stad. Ongeacht het seizoen is Rothenburg ob der Tauber een bestemming die bezoekers betovert met zijn historische charme en adembenemende schoonheid.

Weer Rothenburg ob der Tauber per maand

Weer Rothenburg ob der Tauber Januari

-4° tot 2°

Weer Rothenburg ob der Tauber Februari

-3° tot 4°

Weer Rothenburg ob der Tauber Maart

0° tot 9°

Weer Rothenburg ob der Tauber April

3° tot 14°

Weer Rothenburg ob der Tauber Mei

7° tot 19°

Weer Rothenburg ob der Tauber Juni

11° tot 22°

Weer Rothenburg ob der Tauber Juli

12° tot 24°

Weer Rothenburg ob der Tauber Augustus

12° tot 23°

Weer Rothenburg ob der Tauber September

9° tot 20°

Weer Rothenburg ob der Tauber Oktober

5° tot 14°

Weer Rothenburg ob der Tauber November

1° tot 7°

Weer Rothenburg ob der Tauber December

-3° tot 3°